Boya yaparken nelere dikkat edilir?
Boya işleminde kusursuz sonuçlara ulaşmak için uzmanlardan yardım almanız gerekmektedir. Düşünüldüğünün aksine boya işlemleri yorucu bir aktivite olmasının yanında bilgi birikimi ve deneyim gerektirir. Boya işleminde uygulanacak yapının tahlili, doğru boya seçiminin yanında uygulama esnalarında da deneyimlerini önemlidir.
Boya yapılacak zeminin hazırlanması; eski boya kalıntılarının kazınması, var olan deliklerin çatlakların sıva yardımıyla kapatılması, duvarı zımparalayarak pürüzsüz bir yüzey oluşturmak, ön hazırlık gerektiren boyalar için alçı sıvalar, astar atılması gibi birçok başlık içerir. Atlanmadan yapılan hazırlık çalışmaları boyanızın kalitesini ve ömrünü arttırır.
Boya seçiminde uygulanacağı alan en önemli unsurken boyanın rengi, üretim tarihi, etken madde içerikleri, markası, uygulanan alanın ışık alma durumu, iç cephe – dış cephe uygulaması gibi etkenlerde göz önünde bulundurulur.
Boya işlemi esnasında dalgalanmalar oluşturmadan boyayı uygulamak, boyanmayacak alanları doğru bir şekilde korumak, köşe ve kenarlarda yapılacak kestirme işlemleri, uygulama için doğru fırça seçimi estetik bir görünüm için önemlidir. Tavan, duvar, kapı ve pencereler, demir konstrüksiyonlar kirişler kolonlar gibi farklı alanların boyama teknikleri ve uygulama malzemeleri de farklılık gösterir.
İşinde uzaman kişilerden alacağınız yardımlar ile yaşam alanlarınızda estetik bir görünüm yakalarken zaman ve paradan da tasarruf edersiniz.